Thursday, June 07, 2007

Generation Y





Generation Y ya da millenium çocukaları ya da internet gençliği... Ne geçmişi ne de geleceği kestirilemeyen, karmaşık ve kayıp çocuklar...


Kronolojik bir sıraya göre giden jenerasyonlar generation X'in olaylı ve hareketli geçen döneminden sonra generation Y'a nasıl geçildiği hala tam olarak açık değil. Bir geçmiş jenerasyonlarından oldukça farklı olan bu çocuklar, dünyada ya da çevrelerinde olup bitenle çok ilgilenmez görünselerde geçmiş jenerasyonlardan çok daha meraklı ve bilgiye açlardır. Gelişen teknolojilere, bilim, ilim ve her türlü hızlı, yavaş gelişmeye ayak uydurabildikleri gibi, bireysellikleri hayatta tek başlarına ayakta durmalarına yardımcı olur.


Bireyselleşmenin getirdiği kendine güven ve cesaretin yanı sıra giderek yalnızlaşan bu jenerasyona aynı zamanda 'sad generation' da denmekte. Geçmiş jenerasyonlara oranla çok daha depresif ve mutsuz olan bu jenerasyon, aynı zamanda alkol, uyuşturucu ve depresyon ilaçları tüketiminde gelmiş geçmiş bütün jenerasyonları açık ara farkla geride bırakmaktadır.


Bireyselleşmenin getirdiği depresif jenerasyon giderek değişmekte ve gelecek Z jenerasyonunu oluşturmaya başlamakta. Generation Z, ya da yeni sessizler (new-silent generation) 9/11 olaylarının etkisiyle büyüyen yeni jenerasyon olacak. Kendilerinden önceki jenerasyonlara göre daha hızlı, daha global, daha bireysel ve daha sessiz olacaklar. Artık her türlü iletişim ve etkileşim internet üzerinden global bir dünyada gerçekleşecek. Hız çağında yaşamış olan biz Generation Y çocukları bile onların yanında yavaş kalacağız.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home